Днес подадох оставка като министър-председател, и тя вече е в

...
Днес подадох оставка като министър-председател, и тя вече е в
Коментари Харесай

Денков: Оставката на правителството не е политическа игра, а спазена дума

Днес подадох оставка като министър-председател, и тя към този момент е в Народно събрание. Това не е политическа игра, това е спазена дума.


Това сподели министър председателят в оставка Николай Денков.

Това е съблюдаване на дадена дума, израз на поредност, политически феърплей и почитание към жителите.

Днес изпълвам уговорката, стихотворец на 6 юни предходната година. В общата декларация с ГЕРБ записахме няколко целта, измежду които лъчение на устойчиво държавно управление с конституционно мнозинство; аз ще съм министър председател за първите 9 месеца, след което министър председател ще е Мария Габриел; в края на всеки 9 месеца ще бъде подавана оставка; ще се приготвят промени в Конституцията в разговор с всички ПГ.

Дотук изпълняваме всяка точка и всеки ред, макар че разговорът от време на време беше взривяван и вкарван в задънени улици, сподели Денков.

Стигаме до основната шеста точка в Декларацията: " Ще бъде основан механизъм за авансово координиране измежду ПГ на номинациите за регулаторните органи с оглед гарантиране на най-хубавия асортимент на персони с високи персонални и професионални качества ".

Нека да удържим на думата си - през идващите 9 месеца би трябвало да извървим до дъно реформаторския път, който начертахме през юни м.г. Нужна е политическа храброст, с цел да имаме самостоятелни съдии и прокурори, а не " 8 джуджета " и подправени " нотариуси " в правораздаването, сподели още Денков.

За да извадим регулаторите от кланово-семейните връзки, тъй че да контролират публичните връзки, а да не бъдат употребявани като бухалки за завладяване на бизнеси. За да е ясно кой подвига цените в страната и по чия повеля.

Предложеният преди 2 седмици меморандум беше това - подробна паметна записка, която да подсети какво се разбрахме преди 9 месеца, и какво още остава да свършим. Затова на масата сложихме за разискване промени, а не имена.

Депозираната през днешния ден оставка е още една покана за договаряния по значимите за хората тематики. Дължи едно категорично утешение за българските жители: държавното управление ще продължи да извършва уговорките си и да работи както досега за повишение на приходите, за устойчива бизнес среда, за одобряване позицията на България в интернационалните връзки, приключи Денков.

На въпрос дали е прочел днешното предлагането на ГЕРБ, Денков разяснява, че би трябвало да се седне на масата за договаряния, и когато това бъде направено, ще бъде обявено на обществеността.

Премиерът отговори единствено на един журналистически въпрос, и си потегли. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР