Днес, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната маса

...
Днес, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната маса
Коментари Харесай

Времето се разваля за уикенда

Днес, под въздействие на идващ леден атмосферен фронт, въздушната маса ще е мощно неустойчива. Още сутринта в Западна България, а денем и в останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, оповестява.

Ще има и градушки. Преди обяд ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са най-вече сред 28° и 33°, в София към 27°. През нощта против неделя в северозападната половина от страната явленията ще са интензивни.

Над планините още преди обяд ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност. През деня на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан, по билата - мощен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра към 13°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, в утринните часове в понижена видимост. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 21°-26°. Температурата на морската вода е 13°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 20 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 58 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 45 мин. и залязва 19 ч. и 04 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР