Днес под стените на Върховната Рада на Украйна тече третият

...
Днес под стените на Върховната Рада на Украйна тече третият
Коментари Харесай

Решаващ ден за третия Майдан: Протестиращите обещаха да държат депутатите в плен, докато не изпълнят исканията им

Днес под стените на Върховната Рада на Украйна тече третият и съдбоносен ден на новия Майдан. Именно през днешния ден народните представители би трябвало да гласоподават основните точки, за приемането на които упорстват натрупалите се пред украинския парламент „ деятели “, оповестяват локални медии.   В дневния ред на Върховната рада за през днешния ден са планувани: гласувания на здравната промяна, подготовката за предаване на Конституционния съд на Украйна на законопроекта за анулация на депутатския имунитет и разискването на изборната промяна.

Сред главните претенции на участниците в Майдана на Михаил Саакашвили са анулацията на депутатската цялост (в скоро време, а не както желае Порошенко след 2020 година), основаването на антикорупционен съд и въвеждането на отворени партийни описи на изборите.

Сутринта на входа към държавния квартал полицията ревизираше багажниците на колите. Сградата на Радата се охранява засилено от органите на реда.

Откривайки утринното съвещание на Народното събрание, ръководителят Парубий разпореди протичащото се в залата да бъде предавано на улицата, където се намират „ деятелите “.

„ Активистите “ към този момент обявиха, че няма да пускат депутатите от постройката на Радата, до момента в който те не одобряват желаните от тях законопроекти.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР