Днес почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които

...
Днес почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които
Коментари Харесай

Каракачанов: Нова група на Специалните сили ще бъде създадена в София

Днес почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които паднаха по бойните полета на Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората международна война за реализиране на българския народен блян - обединяването на всички българи под един покрив. На този празник означаваме и всички български воини, които в спокойно време се готвиха и служиха да пазят териториалната целокупност и суверенитета на България. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден, 4 юли, в Пловдив, където се организира обред по освещаването и връчване на бойното и на представителното знаме на Съвместното командване на специфичните операции(СКСО). На церемонията участва и министър-председателят Бойко Борисов.

Връчването на знамената на Съвместното командване на специфичните интервенции е акт, с които се минава в следващия стадий от развиването на българските Специални сили. То ще продължи и със основаването на още една група на специфичните сили в София, добави министър Каракачанов. „ Убеден съм, че с уменията, които получавате, под управлението на вашите командири вие ще оправдаете вашия лозунг – „ Там, където другите не могат “. Не забравяйте, че в българския боен музей има десетки непознати бойни флагове от победените наши съперници, само че на никое място по света няма пленено българско бойно знаме. Пожелавам ви да пазите знамената чисти и неопетнени и да забивате знамето върху позициите на победения съперник, само че в никакъв случай да не пада в непознати ръце “.

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави военнослужещите от СКСО за приемането на новото им бойно знаме и им пожела здраве и триумф в службата. " При районни спорове, или, в случай че не дай Боже нещо се случи, това са хората, на които най-вече разчитаме ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР