Днес по време на събитие в Ню Йорк Facebook обяви,

...
Днес по време на събитие в Ню Йорк Facebook обяви,
Коментари Харесай

Facebook пуска реклами с добавена реалност



Днес по време на събитие в Ню Йорк Фейсбук разгласи, че сега компанията тества реклами с добавена действителност в секцията „ Новини”. Новата алтернатива, която за момента ще е налична единствено в Съединени американски щати, ще разреши виртуално да пробвате артикули, в това число фешън аксесоари, козметика, мебели и други. Целта, несъмнено, е да се пресъздава даден продукт и да ви помогне да решите дали ще ви отива или ще пасва на интериора. Michael Kors ще бъде първата марка, която ще има реклами с добавена действителност в обществената мрежа. Тя ще разреши на потребителите да мерят разнообразни модели слънчеви очила. Използвайки камерата, те ще могат да ги сложат и по-късно да ги купят, в случай че желаят – всичко това ще бъде допустимо в самата реклама.

От Фейсбук обясниха, че концепцията зад новото решение е да се открият нови способи, посредством които потребителите да преминат от откриването на продукта до незабавната му покупка. „ Хората в този момент чакат персонализирано и образно вдъхновяващо преживяване, без значение дали пазарят през телефона си или в магазина”, допълват от компанията. Самите реклами с добавена действителност наподобяват като обичайните, статични такива, само че те „ оживяват”, откакто се кликне върху тях или се избере бутонът „ Натисни, с цел да пробваш”.

Прочетете още: 10 известни игри за Playstation VR

Тези реклами са последния образец по какъв начин обществената мрежа се пробва напълно да се възползва от опциите на добавена действителност. През май компанията разгласи, че ще си сътрудничи с Nike. Макар че сега Michael Kors е единствената марка, която ще тества подобен вид реклами, Фейсбук твърди, че в близко бъдеще още организации ще се причислят.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР