Днес, по време на по-широките срещи на Г-20 в Индия, финансовите

...
Днес, по време на по-широките срещи на Г-20 в Индия, финансовите
Коментари Харесай

Финансовите ръководители на Г-7 обсъждат помощта за Украйна

Днес, по време на по-широките срещи на Г-20 в Индия, финансовите ръководители на страните от Г-7 ще обсъдят помощта за засегнатата от войната Украйна, дълговите проблеми на стопанските системи в затруднено състояние, банковата промяна и световното данъчно съглашение, съобщи Агенция Франс Прес.
Основният акцент на диалозите, в които ще взе участие и министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, ще бъде поддръжката за многостранните кредитори за развиване като Световната банка. Целта е се оправят по-добре с провокации като изменението на климата и бедността, обявиха американски представители.
" Тъй като над половината от всички страни с ниски приходи са изложени на висок риск от дългови затруднения или са в затруднено състояние, от решаващо значение е да предприемем групови дейности, с цел да помогнем на тези страни - а оттова и на международната стопанска система - да стъпят на по-сигурна основа ", се споделя в изказване на Министерството на финансите на Съединени американски щати преди срещата в Гандинагар.
В сряда Г-7 даде обещание на среща на върха в Литва да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да бъде победена съветската инвазия.
Всяко разискване на тематиката за Украйна е неловко за домакина Индия, която не е осъдила съветската инвазия, само че също по този начин е част от „ Quad “ дружно с Австралия, Съединените щати и Япония.
Срещите на Г7 предхождат срещата на финансовите ръководители и ръководителите на централните банки на страните от Г-20 на следващия ден и във вторник също в Гандинагар, като ръководителят на Световната банка Аджай Банга предизвести за " надълбоко съмнение..., което безшумно разединява световния Север и Юг в миг, когато би трябвало да се обединим ".
Кризата, обвързвана с изменението на климата, напъните за възобновяване след пандемии, войната в Украйна и неналичието на прогрес в битката с бедността основават разделения, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР