Днес по преминаването на студен атмосферен фронт времето ще бъде

...
Днес по преминаването на студен атмосферен фронт времето ще бъде
Коментари Харесай

Седмицата започва със студ

Днес по прекосяването на леден атмосферен фронт времето ще бъде най-вече облачно. Сутринта към момента на обособени места в Западна и Централна България ще има обилни превалявания от дъжд. По-късно денем валежната зона ще се реалокира на изток и след обяд, основно в югоизточните региони, преваляванията ще са интензивни.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

По прекосяването на фронта са вероятни и гръмотевици. Преди обяд в Източна България и северно от планините ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад, само че изначало в западната част на Дунавската низина, а до края на деня на всички места, ще се обърне от северозапад. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, в югоизточните региони до 20°, в София - към 11°, само че с нахлуването на по-студен въздух бързо ще се намалят. След обяд от северозапад преваляванията ще стопират, по-късно и облачността ще стартира да се раздира и понижава.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На доста места ще има превалявания от дъжд, изначало единствено по най-високите елементи от сняг, само че с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина - над към 1600 метра. След обяд преваляванията ще отслабват и стопират, по здрач от запад-северозапад и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който по-късно денем ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, обилни след обяд основно в южните региони. Възможни са и гръмотевици. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че след обяд ще отслабва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР