Днес, по покана на СУ Св. Кл. Охридски“ – гр.

...
Днес, по покана на СУ Св. Кл. Охридски“ – гр.
Коментари Харесай

Съдия от Варна проведе онлайн урок с деца от СУ Св. Кл. Охридски - Аксаково

Днес, по покана на СУ " Св. Кл. Охридски “ – гр. Аксаково, във виртуалната класна стая на 6 " б “ клас се организира онлайн урок на арбитър Валентин Пушевски от Административен съд - Варна с възпитаници с класен началник госпожа Златина Райкова. За заплахите при другарство във виртуална среда описа на младежите арбитър Пушевски. В своето ревю съдията се спря на основаването на така наречен " подправени профили “ в обществените мрежи, признаците, по които те могат да бъдат разпознати и по какъв начин би трябвало да реагират децата, когато сходен профил навлезе в персоналното им пространство и прояви експанзия. Да не разкриват своите персонални желания и ползи, да не дават прибързана информация къде учат и живеят, какво спортуват, какво вършат в свободното си време, тъй като по този метод стават уязвими за лица, които имат недобросъвестни планове към тях, ги посъветва арбитър Пушевски.

Малките участници в открития урок следяха с интерес описа на магистрата и интензивно задаваха въпроси, като главно се заинтересуваха от това, какво значи понятието " трафик на хора “ и получиха в детайли и на наличен език пояснение, като бе подложен акцент на това, че децата са най-уязвимият контингент на трафикантите.

Да бъдат деликатни и да се пазят в контактите си във виртуалното пространство, ги направлява арбитър Пушевски, като акцентира, че основаването на подправени профили е действие, което предстои, при сигнал, на следствие.

С признателност и предпочитание за нови срещи завърши откритият урок с шестокласниците от гр. Аксаково.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР