Днес по план в Пловдив трябваше да се събори незаконно

...
Днес по план в Пловдив трябваше да се събори незаконно
Коментари Харесай

Искат да бутат къща в Аджисан махала. Собствениците: Срещу нас има политически натиск

Днес по проект в Пловдив трябваше да се събори нелегално издигната многоетажна жилищна постройка на ул. " Бургас “ №1 в ромската махала " Аджисан махала ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . В постройката обаче имаше жители и нямаше по какъв начин да се пристъпи към унищожаване.

" Вчера научихме, че ще събарят. Живеем в Германия. А в този момент? На улицата ли да останем? Сезирахме общината в " Централен " и Европейския съд. Срещу нас има политически напън. Сградата е законна и имаме нотариален акт. Тя е издигната преди повече от 20 години. Досега никой не ни е уведомил, че е противозаконна ", каза Фаих Хюсеинов, наследник на притежателя на къщата.

" Сградата е противозаконна. Срещу нея има издадена заповед за унищожаване още през 2016. Последното решение на Върховен административен съд е от 2020 от 5-членен състав. Има заповед влезнала в действие за възбрана за прилагане. Означава, че не би следвала да се населява и да се прекъсне водата и зареждането ", заяви Калоян Сухоруков, специалист в администрацията на регион " Централен.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР