Днес по обяд 44-годишен мъж се барикадира в дома си,

...
Днес по обяд 44-годишен мъж се барикадира в дома си,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Брифинг на МВР след екшъна в Манастирище

Днес по обяд 44-годишен мъж се барикадира в дома си, откакто простреля различен човек в село Манастирище, област Враца. Малко по-късно той самичък се съобщи на полицията. В къщата е била и неговата майка. По думите на кмета на селото Атанас Атанасов стрелецът е страдал от шизофрения.

На място дойдоха вътрешният министър в оставка Христо Терзийски и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов.

Гледайте онлайн:



Сигнал за случая е получен към 13:50 ч. Незабавно е информиран окръжния прокурор на Враца. Простреляното момче е умряло на път за болничното заведение. Извършителят е на 45 години, не е престъпно проявен. Изяснява се от кое място има оръжие, няма законно притежавано оръжие, заяви вътрешният министър Христо Терзийски.

Задържаният е психологично болен, диагностициран през 2007 година Последно е лекуван през 2020 година. Твърди, че закупил оръжието от " преминаващ търговец ", заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Чичо на умрялото момче описа по-рано пред Българска национална телевизия, че убитият се е прибирал от работа дружно с брат си, когато комшията е излязъл и е почнал да стреля по автомобила им.

Имало е подписка причинителят на действието да бъде лекуван, бил е в лечебно заведение, само че по-късно е пуснат.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР