Днес Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) се събира на

...
Днес Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) се събира на
Коментари Харесай

Днес: ВСС провежда заседание за предсрочното освобождаване на Гешев

Днес Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) се събира на съвещание и още веднъж ще прегледа процедурата по предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев. Преди началото му Гешев направи коментар пред медиите.

„ Ще продължа да упорствам Висш съдебен съвет оптимално бързо да прегледа всъщност изказванията на разнообразни министри на правораздаването – без значение дали са служебни, или в постоянен кабинет, с цел да стане ясно на българските жители това, което е ясно на всеки първокурсник в Юридическия факултет. А точно, че няма никакви юридически учредения и че самите изказвания в тях са смешни ", уточни основният прокурор.

„ Най-вероятно зад тези смешни изказвания седят политически ползи. Не бих го нарекъл политическа поръчка. Вероятно интерес имат единствено олигархията и мафията. Вероятно това, което се цели е нелегитимно преодоляване на прокуратурата, лична промяна на основния прокурор, съсипване на наказателното правораздаване с така наречен промени. Но това не е промяна, а дейности, които опонират на ползите на българските жители и общество, изключително в тенденция битка с престъпността ", уточни още Гешев.

" Прокуратурата, дружно със съда, продължава да е една от дребното работещите институции сега в тази страна. Виждате какво се случва с останалите управляващи. Пак дублирам - прокуратурата и съдът са единствените постоянни институции в страната, които са бариера сред беззаконието и това, което виждат хората. Ще продължаваме да си вършим работата ", добави Гешев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР