Днес парламентът взе най-важното решение – мнозинство, което да избере

...
Днес парламентът взе най-важното решение – мнозинство, което да избере
Коментари Харесай

Румен Христов към Корнелия: Мълчете! Вие направихте кабинет с наследника на монархията

Днес Народното събрание взе най-важното решение – болшинство, което да избере държавно управление. До това решение не се стигна елементарно, както при партия ГЕРБ, по този начин и при Съюз на демократичните сили и парламентарните им групи. Сигурен съм, че по този начин се е случило и при сътрудниците от Демократична България и Политическа партия. Това съобщи синият водач Румен Христов от парламентарната естрада, преди да бъде гласуван новия кабинет.

Можехме ли да постъпим егоистично?, попита риторично ръководителят на Съюз на демократичните сили. Може би да – в случай че с главните ни съперници бяхме загърбили опцията да постъпим националноотговорно и да идем на избори. Тогава или щяхме да подобрим резултата, или да запазим същия, съобщи Христов. Политическа партия евентуално щяха да имат по-лош резултат,  прогнозира той.

В живота постоянно се постанова зда взимаме решения, които не ни харесват, само че са значими от позиция на страната. България направи цивилизационен избор и би трябвало да го отстояваме. Днес като член на Европейски Съюз и НАТО има потребност от постоянно държавно управление, с цел да станем член на еврозоната и шенген, да овладеем инфлацията и запазим приходите на жителите, да станем естествена страна, изброи синият ръководител.

И се обърна към бъдещия финансов министър Асен Василев: „ Аз с огромен интерес ще проследявам, господин Василев, по какъв начин ще извършите обещанието за 3 % недостиг, без да орязвате обществени разноски, без да взимате от запаса и без съществени заеми. Тогава ще ви поздравя. ”, обърна се той към съпредседателя на Политическа партия.

Христов акцентира, че е извънредно значимо отношението към войната - еднопосочното отношение към агресора Русия и жертвата Украйна. По тази тематика имаме ясна и безапелационна позиция. Очаквам от Тодор  Тагарев да има тая своя безапелационна позиция, съобщи Христов.

Христов се обърна към социалистите, като акцентира: " Колегите отляво, които приказват за държавно управление на Франкенщайн и Квазимодо. Колеги, преди години направихте държавно управление с надследника на монархията, а повече от 50 години развявахте като байрак борбата с монархофашизма. "

Той даде и свеж образец: " Направихте държавно управление с сътрудниците от Демократична България, където участват мои някогашни съратници, в ДСБ, които са крайнодесни. Така че не виждам какви упреци отправяте към едно бъдещо държавно управление, което по стратегическите цели няма разлики ".

Виждам в сътрудниците от Политическа партия доста десен профил и се надявам, че те ще оотстояват тези дейности.

Няма да изтъквам един някогашен водач на Съюз на демократичните сили, който изясни за кого и по какъв начин е дал своя вот, засяга Иван Костов Христов.     

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР