Днес парламентарната група на БСП ще се срещне с парламентарната

...
Днес парламентарната група на БСП ще се срещне с парламентарната
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се срещат за бюджет 2023

Днес парламентарната група на Българска социалистическа партия ще се срещне с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, с цел да беседват по отношение на бюджета за 2023 година

На срещата се чака да бъдат коментирани най-важните цели на двете партии свързани с държавния бюджет за идната година. Вероятно ще се търси консенсус върху това по какъв метод би трябвало да бъде построен бюджета, тъй че да е допустимо най-хубав в икономическо отношение, да успее да подкрепи на българските жители във времена на рецесии и в същото време да няма висок недостиг.

Българска социалистическа партия към този момент реализира среща с Политическа партия, като след диалозите и двете партии стигнаха до консенсус по макроикономическите индикатори. Двете партии се сплотиха, че служебното държавно управление би трябвало да внесе бюджет в Народното събрание, а политиците да реализират единодушие.

От ГЕРБ обявиха, че бюджет би трябвало да влезе в пленарна зала само и единствено когато има гарниции, че няма да се употребява за предизборна акция. От ГЕРБ са на мнение, че първо би трябвало да се реализира единодушие сред политическите сили и чак тогава да се изиска от служебното държавно управление да внесе бюджета за идната година. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР