Днес папа Франциск пропусна да прочете подготвената реч за среща

...
Днес папа Франциск пропусна да прочете подготвената реч за среща
Коментари Харесай

Настинка провали реч на папа Франциск

Днес папа Франциск пропусна да прочете квалифицираната тирада за среща с европейски равини, като им изясни, че не се усеща добре , оповестява " Ройтерс ".

Ватиканът уточни, че главата на Римокатолическата черква страда от лека простуда, само че ще продължи с другите си задължения за деня.

" Добро утро. Поздравявам Ви всички, поздравявам Ви с добре пристигнали и Ви благодаря за това посещаване, което ме радва доста ", разгласи папата пред делегация от Конференцията на европейските равини. " Но не се усещам добре и заради това избирам да не чета речта, а да Ви дам нейно копие ", добави той.

Франциск се задъхваше, до момента в който поздравяваше равините при започване на срещата, а анулацията на речта му провокира боязън за здравето на 86-годишния понтифекс.
 Папа Франциск е претърпял сполучлива интервенция
Папа Франциск е претърпял сполучлива интервенция

Добри вести от Ватикана

Франциск е с отстранена част на единия бял дроб, като интервенцията му е била направена на младини в родната му Аржентина.

" Папа Франциск е малко настинал и му следва дълъг ден на аудиенции ", съобщи представителят на Ватикана Матео Бруни.

" Той искаше да поздрави европейските равини поотделно и по тази причина им съобщи своята тирада в писмен тип. Останалата част от активността му продължава по график ", добави той.

В предишното папата не е чел готови речи в последния миг, с цел да пести силите си. Той има огромно събиране с деца от цялостен ​​свят, планувано за по-късно през днешния ден във Ватикана.

Папата претърпя интервенция на 7 юни за. Той прекара девет дни в болница и наподобява се е възстановил изцяло от интервенцията.

Главата на Римокатолическата черква пътува три пъти в чужбина след интервенцията и е планувано да отиде в Дубай идващия месец за срещата на върха на Организация на обединените нации за климата COP28.
 Папа Франциск е в болница
Папа Франциск е в болница

Откаран е с кола за спешна помощ, откакто е имал респираторни и сърдечни проблеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР