Днес папа Франциск навършва 85 години. На този ден главата

...
Днес папа Франциск навършва 85 години. На този ден главата
Коментари Харесай

Папа Франциск навърши 85 години

Днес папа Франциск навършва 85 години. На този ден главата на Римокатолическата черква получава поздравления от целия свят.

Роденият в Аржентина италиански бежанец Хорхе Марио Берголио е в положително физическо положение за 85-ия си рожден ден. Като всеки мъж на неговата възраст той изпитва известни усложнения при вървене. Като цяло обаче понтификът поддържа много претрупан график, изключително по време на пътуванията си в чужбина, които възобнови след паузата, породена от пандемията.

Миналото лято Франсиск претърпя интервенция на червата и прекара повече от седмица в болница. В медиите се появиха клюки за влошеното здраве на папата, само че той ги опроверга при пътуването си през септември, по време на което всички съпътстващи го означиха, че Франциск освен се е възстановил, само че и че цялостното му здравословно положение наподобява се е подобрило, откакто интервенцията е отстранила заболяването, която го е измъчвала.

Самият Франциск тогава се пошегува, че когато папата е в болница, " духат ветровете на конклава " (протичат изборите за нов папа).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР