Днес отново ще бъде слънчево. В източните райони ще духа

...
Днес отново ще бъде слънчево. В източните райони ще духа
Коментари Харесай

Петък идва с пролетни температури

Днес още веднъж ще бъде слънчево. В източните региони ще духа слаб вятър, най-вече от юг. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 18 и 23 градуса, в София - към 19 градуса. Вечерта от северозапад ще стартира нарастване на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще стартира да се усилва и с него да нахлува по-студен въздух.

Над Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 iStock/Getty Images
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан, към края на деня - мощен, северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15 градуса, на 2000 метра - към 8 градуса.
 iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще продължи постепенно да се намалява и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.

През нощта против събота облачността бързо ще се усили и след обяд тук-там, основно в Северна България и планинските региони, ще превали слаб дъжд. Ще стартира намаляване на дневните температури - оптималните ще бъдат от 7-8 градуса - в северозападните региони, до 17-18 градуса - в югоизточните. Минималните температури ще са високи, най-вече сред 5 и 10 градуса.
 iStock/Getty Images
През нощта против неделя и в неделя с увеличаване напразно от изток-североизток, захлаждането ще продължи. Ще бъде облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в планините - от сняг, само че с понижението на температурите и тук-там в Северна България, и по високите котловинни полета на Западна, дъждът ще премине в сняг. По-съществени като количество ще са преваляванията в югозападната половина от страната. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР