Днес отново ще бъде слънчево, след обяд горещо. В Дунавската

...
Днес отново ще бъде слънчево, след обяд горещо. В Дунавската
Коментари Харесай

Времето: Лято в петък

Днес още веднъж ще бъде слънчево, след обяд горещо. В Дунавската низина ще духа слаб северозападен, а в източните и южните региони югоизточен вятър. Максимални температури сред 29 и 34 градуса, в София към 30 градуса, предвижда Национален институт по метеорология и хидрология п.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25–29, на морската вода е 23–24 градуса, на север от н. Калиакра – към 20. 

В планините също ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб североизточен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24, на 2000 метра - към 17 градуса.

Продължителността на деня е 12,30 ч.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца и денем ще се задържи съвсем без смяна.

През почивните дни ще се задържи слънчево и горещо, температурите ще се покачат още и в неделя оптималните ще бъдат сред 32 и 37 градуса, по Черноморието малко по-ниски. Вятърът от изток-югоизток ще се усили и в Източна България ще е сдържан.

В понеделник ще е към момента горещо и най-вече слънчево. В следобедните часове над западните региони ще се развие купеста облачност и на обособени места там за малко ще превали и прегърми. През нощта против вторник и във вторник ще се усили вятърът от северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Температурите ще стартират да се намаляват, само че към момента в Югоизточна България ще е горещо с температури до 33-34 градуса. По-студения атмосферен фронт облачността ще се усили и тук-там от запад на изток ще превали и прегърми.

В средата на идната седмица ще е най-вече облачно, на доста места с краткотрайни валежи. С сдържан и мощен северен вятър ще продължи да нахлува леден въздух, температурите доста ще се намалят и в четвъртък ще се откри хладно за септември време с оптимални температури сред 15 и 20 и минимални - сред 10 и 15 градуса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР