Днес отново ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на

...
Днес отново ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на
Коментари Харесай

Въпреки облаците! Слънцето ще топли и днес

Днес още веднъж ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на доста места в източните региони ще има мъгла или ниска облачност. След обяд, основно над планинските региони от Западна България ще се развива купеста облачност и на обособени места още веднъж ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Топло време с оптимални температури сред 24°-29°, по-ниски по Черноморието, в София към 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов. Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месец май (946 хПа). През деня едва ще се намали. 

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан източен вятър. Максимални температури 18°-21°. Температурата на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°. В четвъртък и петък ще се задържи най-вече слънчево и в по-голямата част от страната без превалявания. 

В следобедните часове ще се развива купеста облачност, забележителна над планинските региони в Западна България. През първия ден единствено на обособени места, а през втория на повече места ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще остане от изток-югоизток, слаб до сдържан. Температурите в източните региони ще се задържат по-ниски, само че в останалата част от страната дневните ще доближават 25°-30°. В петък вятърът краткотрайно ще стане южен и температурите ще се покачат с още градус-два. В събота ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са градушки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР