Днес отново ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни

...
Днес отново ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни
Коментари Харесай

Чудно за декември: Вижте какво ще е времето днес!

Днес още веднъж ще бъде най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, основно над Западна България. През деня ще се появи юг-югозападен вятър, в Източна България до сдържан, и дневните температури ще се покачат, по-съществено в планинските региони. В западната част на Дунавската низина и тук-там в Горнотракийската равнина ще има мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там по-ниски – към 10°. В останалата част от страната оптимални - сред 13° и 18°, в София към 13°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд над масивите от Западна България с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който денем още ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра към 8°, на 2000 метра – към 3°.

В събота ще духа слаб, в източните региони сдържан юг-югозападен вятър. Дневните температури ще се покачат още и оптималните ще са сред 13° и 18°.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. През първата половина от деня преваляванията ще продължат, а след обяд ще спрат; с понижението на температурите във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР