Днес отново на много места в страната ще се развива

...
Днес отново на много места в страната ще се развива
Коментари Харесай

Очаква ни пореден ден с валежи

Днес още веднъж на доста места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни превалявания, в следобедните часове с гръмотевици. Остават и изискванията за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 28° и 33°, в София - към 28°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на обособени места ще са обилни по количество. Ще духа до сдържан, най-вече източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра – към 16°.

През идващите дни въздушният транспорт над страната ще бъде от изток-североизток. Температурите ще останат без основна смяна.

В четвъртък и петък към момента ще има валежи, основно в западната половина от страната. Първия ден ще са на повече места, в следобедните часове краткотрайно ще са интензивни, в обособени региони обилни по количество.

Втория ден ще са на по-малко места, по-интензивни ще са основно в планините и планинските региони. Преди обяд над Източна България ще бъде най-вече слънчево. През почивните дни и при започване на идната седмица вероятността за превалявания понижава още. Ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР