Днес отново има грозни и мрачни пророчества за смъртта на

...
Днес отново има грозни и мрачни пророчества за смъртта на
Коментари Харесай

Караянчева: Българинът е натрупал доста опит от срещи с фалшиви пророци

Днес още веднъж има грозни и мрачни пророчества за гибелта на българската народна власт и рухването на гражданските свободи, написа във фейсбук профила си председателката на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка 10 ноември.

Ето цялото й изказване:

Скъпи другари,

Преди 29 години на днешната дата стартира един дворцов прелом. Част от върхушката на комунистическата партия се изправи против друга част. Победителите във вътрешно партийния прелом стремително задействаха предварителната си тактика. Куфарчета с милионно наличие минаха в верните ръце; бяха пуснати в деяние полу-криминални отряди, които скоро станаха чисто криминални; машината за заличаване на документи на Държавна сигурност проработи на цялостни обороти; един мораториум върху външния дълг сложи страната в риск да се трансформира в парий пред международната общественост; заложени бяха клопките на нечовешките зими на Луканов и Виденов, когато един човешки живот се измерваше с това можеш ли да се наредиш на опашка за самун и мляко в три през нощта и да оцелееш до края на опашката, и можеш ли да оживееш с месечна пенсия, равна на три $. Докато доближени на партийните велможи ограбваха банки и изтърбушваха предприятия.

Впрочем, част от стратезите на тези арогантни, безсрамни, презиращи естествените хора политики до ден сегашен се изявяват по университети и малките екрани. И нямат позор. Никога няма да имат позор.

И въпреки всичко, проектът на комунистическата върхушка някакси не съумя да проработи в цялостния си „ искра “. Гражданските митинги смъкнаха и Луканов, и Виденов. С помощта на гражданската сила България влезе в чакалните на Европейски Съюз и НАТО. И след това благодарение на голямо национално изпитание и обединяване съумя да реализира участие и в двете организации.

През тези комплицирани и бурни години гражданското общество съумя да остане будно, и яростно, и на пазач. Да, имаше и кебапчета по избори, и напън върху безправни служащи, и следен избор. А през днешния ден още веднъж има грозни и мрачни пророчества за гибелта на българската народна власт и рухването на гражданските свободи.

И това се случва на фона на неоспорими обстоятелства. На фона на една България, която се утвърждава като районен водач на Балканите. На фона на една България, която се утвърждава и е приета за предан европейски сътрудник, чийто глас се чува. На фона на една България, която, съгласно последните стопански прогнози, ще е на пето място по стопански напредък в целия съюз. Сериозно, можели ли сме даже да мечтаем за това преди 30 години?

Чакайте малко. Ако историята на последните тридесет години ни е научила на нещо, то е, че българският жител е натрупал задоволително опит от срещи с подправени пророци. И е научил по какъв начин да ги санкционира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР