Днес отборите във Формула 1 трябваше да участват в квалификацията

...
Днес отборите във Формула 1 трябваше да участват в квалификацията
Коментари Харесай

Отборите от Формула 1 започнаха да пристигат в Монако

Днес тимовете във Формула 1 трябваше да вземат участие в квалификацията за Гран При на Емилия-Романя на пистата „ Имола “. Вместо това те към този момент са в Монако, където разопаковат своето съоръжение преди спортния уикенд в Княжеството идната седмица.

Както е известно Гран При на Емилия-Романя бе анулирана поради проливните дъждове и наводненията в едноименната италианска област при започване на седмица. Заради тези наводнения даже имаше подозрения, че за отборите ще има усложнения да изминат дистанцията от 500 километра до Монако, защото имаше много затворени пътища в Емилия-Романя.

От оповестените от Автомобилния клуб на Монако фотоси в Туитър обаче ясно се вижда, че екипите не са срещнали сходни усложнения. Във въпросните фрагменти се вижда по какъв начин тировете на тимовете към този момент са на паркинга в Княжеството, а част от отборите към този момент са почнали да приготвят гаражите си за Гран При на Монако.

От Формула 1 към момента не са удостоверили дали Гран При на Емилия-Романя ще се организира до края на годината, само че съвсем несъмнено съревнование на „ Имола “ този сезон въобще няма да има. Така за трета поредна година акцията ще включва 22 спортни уикенда, макар че автентично бяха предвиждани 23 или 24, както бе през 2023 година.
 Защо Гран При на Емилия-Романя няма да може да се организира по-късно през 2023 година? Защо Гран При на Емилия-Романя няма да може да се организира по-късно през 2023 година?
Преди Гран При на Емилия-Романя и Гран При на Китай бе анулирана поради продължаващите ограничавания, свързани с COVID-19 в азиатската страна. Очакванията са анулирането на тазгодишната Гран При на Емилия-Романя да бъде обезщетена с удължаването на договора на „ Имола “ с една годината и италианското трасе да одобри Формула 1 и през 2026 година.

Снимки: twitter.com/ACM_Media
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР