Днес отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора.Борбата

...
Днес отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора.Борбата
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора

Днес означаваме Европейския ден за битка с трафика на хора.

Борбата с трафика на хора е приоритет на всяко българско държавно управление. Трафикът на хора е тежко закононарушение срещу личността, персоналната независимост и достолепието на индивида, което надвишава националните граници. Противодействието на трафика на хора изисква съществени старания от страна на цялата интернационална общественост, в това число тясно съдействие сред страните.

По мотив Европейския ден за битка с трафика на хора стартира втората част на акцията за предварителна защита, проведена от Националната комисия за битка с трафика на хора и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност “ с поддръжката на стратегия EMPACT на Европейски Съюз. Министерство на външните работи е част от акцията от юни 2021 година и работи в тясно съдействие с Администрацията на Националната комисия за битка с трафика на хора, Министерството на вътрешните работи, Държавната организация за протекция на детето и Министерството на труда и обществената политика.

Кампанията е под надпис " Не си играй със ориста им “, а фокусът е подложен върху половата употреба и използването на полови услуги, предоставяни от жертви на трафик. Предвижда се да обхване както страните на генезис на жертви на трафик, по този начин и страните на дестинация.

Всяка година стотици млади дами залагат ориста си на карта. Сексуалната употреба е една от най-разпространените форми на трафик на хора и годишно, по данни на Прокуратурата на Република България, над 300 души стават жертви. Обичайно, това са млади дами и девойки, подлъгани посредством вяра за по-добър живот.

От началото на годината 13 потърпевши от трафик за полова употреба са получили протекция и поддръжка посредством профилираните услуги към Националната комисия за битка с трафика на хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР