Днес отбелязваме един от най – големите есенни празници, а

...
Днес отбелязваме един от най – големите есенни празници, а
Коментари Харесай

Трима отци отслужиха литургия и водосвет за Петковден и празника на село Полена 

Днес означаваме един от най – огромните есенни празници, а точно Петковден, в чест на Света Петка. Денят е изключително празничен в село Полена, защото църквата в селото носи името на светицата, заради което Петковден е разгласен и за празника на обитаемото място.По този мотив още рано сутринта започнаха празненствата в село Полена. В ранните часове на деня бе отслужена Света литургия в храма, след което последва концерт на децата от Неделното учебно заведение.

Веднага по-късно отец Величко, отец Бисер и отец Евгени отслужиха водосвет и осветиха вкусния курбан, подготвен за здравето на всички поданици и посетители на село Полена. Свещ за здраве във връзка празника възпламениха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, ръководителят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и кметът на село Полена Веселин Топузов. Кметът Топузов честити празника на всички, пожелавайки им Света Петка да закриля всеки дом и всички хора, както и да подари на всички здраве, благополучие и шанс.

Десетки бяха жителите и гостите на село Полена, които постиха църквата „ Св. Петка “ в празничния ден. Сред тях бяха и потребителите на Центъра за настаняване от фамилен вид в село Полена, които бяха изключително разчувствани.

Тържествата в село Полена ще продължат и в утрешния ден от 10. 30 часа с Детско празненство с бате Бранко, а в 13. 00 часа ще се проведат Народни битки.

По мотив празника се провежда и огромен празничен концерт, който ще стартира в 17. 30 часа. В него присъединяване ще вземат: Александра, Даяна и Любомира Борисови, Иван Чорбаджиев, Полина Филатова, Ивана Иванова, Антония Лозанова, Спасимира Иванова, Ивана и Ивона Малчови, Танцов състав към НЧ „ Владимир Маяковски “ – село Крупник, с началник Виктория Червенкова, Женска певческа група към НЧ „ Васил Коларов – 1922 “, село Железница.

В 18. 30 часа градусът на настроението ще издигнат Мики Груп, а в 20. 30 часа пред публиката ще застане Ваня.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР