Днес отбелязваме две много значими за Европа и целия свят

...
Днес отбелязваме две много значими за Европа и целия свят
Коментари Харесай

Указ за служебно правителство най-рано във вторник

Днес означаваме две доста значими за Европа и целия свят събития, сподели президентът Румен Радев, който дружно с вицепрезидента Илияна Йотова сервира цветя пред Паметника на Незнайния боец в София във връзка 76- годишнината от края на Втората международна война.

„ Излишно е да ги съпоставяме и спорим кое е по-значимо, тъй като историята на европейското обединяване ни учи, че то е достижение на прозорливите, които го изковаха върху към момента димящите погреби на континента. Но не би трябвало да забравяме никога зверствата на нацизма и би трябвало постоянно да помним саможертвата на тези, които изправиха почтено глави в отбрана на човечеството “, уточни президентът.

Най-рано във вторник президентът ще издаде декрет за сформиране на служебно държавно управление, сподели още Румен и отхвърли да разяснява персоналния състав на държавното управление, като уточни само, че бъдещият длъжностен министър председател ще е мъж.

„ Знаете, че служебното държавно управление има доста дребен времеви мандат, упованията към него са големи, отговорностите са огромни, и то е въпрос на баланс, да се откри най-хубавият екип, който да съчетае по най-благоприятен метод, тъй че да извърши тая сложна задача “, изясни той.

„ Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно заседание. Тя е в големи размери и с нея би трябвало да се борим ”, съобщи президентът Румен Радев нощес в отговор на думите на премиера, че " шоуто в Народното събрание " ни коствало по 19 млн. лв. дневно. Той изясни, че за да има избори на 11-и юли, би трябвало да се изчака до 11 май за издаване на декрет за назначението на служебно държавно управление. „ Ще направя всичко допустимо, тъй че по допустимо най-бързия метод да имаме служебно държавно управление в периодите съгласно Конституцията ”, добави президентът.

Румен Радев и Илияна Йотова ще участват на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция.

Президентът ще одобри почетния часовой на Националната гвардейска част.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР