Днес от запад увеличението на облачността ще продължи и след

...
Днес от запад увеличението на облачността ще продължи и след
Коментари Харесай

Застудяване и валежи от дъжд и сняг днес и през новата седмица

Днес от запад нарастването на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е най-вече облачно. В Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета - от сняг.

В мощ е предизвестие от първа степен - код жълто в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Перник, Кюстендил, Благоевград, София град и София - област. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан североизточен вятър. С него ще нахлува леден въздух, температурите към 14 часа ще са сред 4° и 9°, в София - към 4°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд най-вече забележителна. По южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Следобед в масивите от Западна България ще има превалявания, най-вече от сняг. Там ще духа сдържан югозападен, а на изток - североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 4°.

В началото на новата седмица температурите още ще се намалят. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, тук-там и от сняг. В средата на седмицата дневните температури краткотрайно ще се покачат с градус-два. През идващите дни обаче ще бъде прохладно и с превалявания от дъжд и сняг, а температурите още веднъж ще тръгнат надолу.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР