Днес от запад ще завали дъжд, който до вечерта ще

...
Днес от запад ще завали дъжд, който до вечерта ще
Коментари Харесай

Времето: Идват дъжд и студ

Днес от запад ще завали дъжд, който до вечерта ще обхване западната половина на страната. В Източна България ще се усили югоизточният вятър, а вечерта от северозапад, с сдържан вятър ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури ще са 13 -14 градуса в западните региони и до 23-24 градуса в Източна България. През нощта преваляванията ще продължат и в източната половина на страната.

Над Черноморието ще доминира облачно време, без превалявания. Около обяд ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-19 градуса. 

Над планините ще е облачно, към обяд в масивите в Западна България ще завали дъжд, на височина над 2500 метра ще минава в сняг. В обособени региони ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12, на 2000 метра – към 6 градуса. По-топло ще се задържи над източните региони.

Продължителността на деня е 10, 43 часа.

С прекосяването на циклон през Балканския полуостров атмосферното налягане в страната доста ще се намали.

Във вторник, по преминаващия през Гърция средиземноморски циклон, превалявания ще има на доста места в страната, по-голяма е вероятността за обилни количества в Южна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили. В сряда към момента ще превалява, само че ще стартира и развой на прекъсване на преваляванията, по-късно и скъсване и понижение на облачността. През идващите дни ще има променлива, по-често забележителна облачност, в четвъртък към момента в югоизточните региони е допустимо да превалява, само че в останалата част от страната ще е без превалявания. Ще бъде хладно, с оптимални температури в доста региони сред 10 и 15 градуса, минимални - най-често сред 5 и 10 градуса. Към петък от североизток ще проникне нова порция леден въздух.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР