Днес от запад облачността ще се увеличава, ще е купеста

...
Днес от запад облачността ще се увеличава, ще е купеста
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици днес, ще има и условия за градушки

Днес от запад облачността ще се усилва, ще е купеста и купесто-дъждовна и към обяд в Западна България, а до вечерта и в централните региони от страната ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони - съпроводени от гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

През нощта против сряда в Централна България явленията ще са интензивни. Минимални температури - сред 2° и 7°; оптимални - най-вече сред 17° и 22°.

Сутринта в планините ще е най-вече слънчево, само че преди обяд в масивите от Западна, а до вечерта и в Централна България ще има валежи от дъжд, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици.



Над към 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.



В сряда преваляванията в по-голямата част от страната ще продължат. В Югоизточна България и по Черноморието ще има условия за гръмотевични стихии, градушки и местни обилни количества на преваляванията. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, а оптималните - сред 11° и 16°. В четвъртък и петък ще остане относително студено и прохладно.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР