Днес от югозапад валежите ще спират, а облачността временно ще

...
Днес от югозапад валежите ще спират, а облачността временно ще
Коментари Харесай

Сняг и виелици на прага на пролетта в пет области

Днес от югозапад преваляванията ще стопират, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до слънчево. В Североизточна България съвсем през целия ден ще превалява сняг, а по Черноморието - дъжд.

Вятърът ще е от запад-северозапад, в Източна България сдържан, краткотрайно и мощен. Максималните температури ще са в необятни граници: от 3 градуса в североизточните до 15-16 градуса в крайните южни региони. Жълт код за сняг и виелици е разгласен за 20 март, вторник за пет области в североизточната част на страната.

Предупреждението е в действие за областите Русе, Силистра, Разград, Търговище и Шумен. Синоптиците предвиждат, че в тези области ще вали сняг, ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър и ще има снежни виелици.

Жълт код е в действие и за крайбрежните зони на Добрич и Варна.Следобед в тези региони вятърът ще духа от запад-северозапад, като внезапно ще се усилва до пориви от 20 м/сек. Вечерта вятърът ще утихне. В планините ще доминира облачно време, на доста места с превалявания от сняг, под към 1200 м - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад преваляванията ще стопират, а облачността ще се раздира. Ще духа мощен, по билата плевел запад-северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 м ще е към 4 градуса, на 2000 м - към минус 2 градуса. Над Черноморието ще има забележителна облачност, с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 7-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР