Днес от югозапад валежите ще спират, а облачността временно ще

...
Днес от югозапад валежите ще спират, а облачността временно ще
Коментари Харесай

Сняг и виелици на прага на пролетта в пет области

Днес от югозапад преваляванията ще стопират , а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до слънчево. В Североизточна България съвсем през целия ден ще превалява сняг, а по Черноморието – дъжд . Вятърът щ е е от запад-северозапад, в Източна България сдържан, краткотрайно и мощен . Максималните температури ще са в необятни граници: от 3 градуса в североизточните до 15-16 градуса в крайните южни региони .

 карта Национален институт по метеорология и хидрология п
Жълт код за сняг и виелици е разгласен за 20 март, вторник за пет области в североизточната част на страната. Предупреждението е в действие за областите Русенска, Силистренска, Разградска, Търговищка и Шуменска . Синоптиците предвиждат, че в тези области ще вали сняг, ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър и ще има снежни виелици.


 дъжд ThinkStock/Getty Images
Над Черноморието ще има забележителна облачност , с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър . Максимални температури на въздуха: 7-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6–7 градуса.

Над планините ще доминира облачно време , на доста места с превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад преваляванията ще стопират, а облачността ще се раздира. Ще духа мощен, по билата плевел запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 2 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР