Днес от Тел Авив излетя първият самолет, изпълняващ пряк търговски

...
Днес от Тел Авив излетя първият самолет, изпълняващ пряк търговски
Коментари Харесай

Исторически полет между Израел и ОАЕ |

Днес от Тел Авив излетя първият аероплан, изпълняващ директен търговски полет сред ОАЕ и Израел, предава Ройтерс.

Очаква се представители на Израел, ОАЕ и Съединени американски щати да се срещнат през днешния ден в Абу Даби, с цел да завършват мирното съглашение, което беше оповестено на 13 авуст.

Самолетът Боинг 737 на израелския народен транспортьор “Ел Ал ” излетя през днешния ден от интернационалното летище “Бен Гурион ”. Самолетът е маркиран надписа “мир ”, изписан на арабски, британски и иврит.

Историческият полет се случва в подтекста на подписаното спокойно съглашение сред Израел и ОАЕ. Сделката беше оповестена в Туитър персонално от президента Доналд Тръмп. Тя се явява отговор на споделеното съмнение към Иран.

ОАЕ е едвам третата арабска страна, сключила такова съглашение с Израел, и първата от Залива с дипломатически връзки с Тел Авив. Очаква се договорката да спомогне за двустранния туризъм, търговията, връзките и автотранспорта.

Първият пряк полет сред Тел Авив и Абу Даби се случва единствено 18 дни след съглашението. На борда на самолета пътува израело-американска делегация, в това число и израелският министър председател Бенямин Нетаняху и съветникът на Белия дом Джаред Къшнър. Те би трябвало да се срещнат с представители на Емирствата, с цел да завършват договорката.

Този полет може да стане " начало на едно още по-историческо странствуване за Близкия изток ", разяснява Къшнър преди излитането.

Очаква се самолетът да премине през въздушното пространство на Саудитска Арабия, настояват Ройтерс и “Ал Джазира ”, и да кацне в Абу Даби в ранния следобяд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР