Днес от жп гарата във Варна трябваше да започне преместването

...
Днес от жп гарата във Варна трябваше да започне преместването
Коментари Харесай

Фалстарт на преместването на украинските бежанци от хотелите във Варна

Днес от жп гарата във Варна трябваше да стартира преместването на украинските бежанци от хотелите към държавните бази навътре в страната. Украинските бежанци във Варна обаче всеобщо отхвърлиха да бъдат преместени.

На гарата в града дойдоха едвам петима души, а по предварителна поръчка трябваше да са 200 души. Така организацията действително стартира с провал.

Тези 200 души авансово са дали своето единодушие, с цел да пътуват с постоянна пътническа линия Варна-София. Организацията от страна на институциите и Министерство на вътрешните работи беше извънредно стройна - беше обезпечен кулоар, имаше представители на БЧК, детски ъгъл, а за публицистите особено място за възможен брифинг.

От курортните комплекси дойдоха 4 празни рейсове, от които слязоха петима души. Коридорът по сигурността беше спазен, медиите снимаха от разстояние.

Допълнителните три вагона бяха разкачени и искащите петима отпътуваха за Рибарица.

Областният шеф на Варна Благомир Коцев съобщи, че украинците са споделили в хотела, че в последния миг се отхвърлят, защото са намерили личен превоз или места, където да отседнат.

Председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева съобщи, че всеки ден ще отпътуват бежанците и се чака по-голям брой хора да тръгнат.

Един от бежанците показа пред нашия екип, че пътува към Рибарица с баба си и единственото му терзание е, че няма да има задоволително аптеки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР