Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята и раздаване

...
Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята и раздаване
Коментари Харесай

ГЕРБ: БСП грубо политизират и раздават присъди по случая с катастрофата край Своге

Днес от Българска социалистическа партия видяхме жестоко политизиране на материята и разпределяне на присъди, съобщи на брифинг районният министър Николай Нанков във връзка настояването на Българска социалистическа партия държавното управление да подаде оставка поради тежката злополука край Своге на 25 август.

„ Не е доста редно, даже би било незаконно, да се вършат операции и да се раздават присъди ", разгласи той. „ Която и компания да беше строител по обекта, дейностите на АПИ и на способените органи, щяха да бъдат същите ", уточни министърът. „ Бяха конфискувани всички налични документи по случая, от Министерство на регионалното развитие беше предоставена спомагателна информация ", посочи Николай Нанков.

„ Георги Свиленски още веднъж не е схванал защо иде тирада. Никога АПИ не е имала проблем с намирането на компанията, водена е връзка според нормативните процедури за това да се отстранят дефектите ", изясни районният министър. „ Може би това е равнището му, няма да влизам в детайлности да го разясня ", сподели още Нанков.

Не сме се опитвали да прикриваме нищо, изнесохме информация, че има проблем с пътната настилка. Дали това е повода за случая, ще открият способените органи, сподели още Нанков. „ Становището на АПИ за пътната настилка е предадено в Националната следствена работа ", уточни той. „ Уведомленията от АПИ ще се окажат 7, а не 5, за премахване на нередности по пътя ", разяснява Николай Нанков.

„ Призовавам всички институции за свои дейности или бездействия да си понесат отговорността ", съобщи районният министър. „ Защо Българска социалистическа партия не желаеха оставката на общинските управляващи в Своге, доста се приказва за мантинелата, която е в компетенцията на общинската администрация ", попита Нанков. „ Имаме трафик камера, която с изключение на да брои колите, регистрира и скоростта. Много ще е забавно с каква скорост всекидневно са се движили там колите и рейсовете, само че не мога да оглася тези данни ", уточни районният министър.

Ако има някой виновен, той няма да бъде пощаден. Независимо коя е компанията и кой е управлявал, съобщи от своя страна националният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков. „ ГЕРБ постоянно носи своята отговорност ", разгласи той. „ Подозирам, че от Българска социалистическа партия нямат предпочитание да се търси същинският провинен. Ако имаха предпочитание като хора да се откри повода, можеше да изчакат най-малко няколко дни. Това значи, че като водеща партия не имат вяра на институциите в страната ", разяснява Ненков.

„ За оставки и корупция приказват хората, които вкараха модела „ батко и братко ", съобщи депутатът. „ Това че Бойко Борисов е отговорен за гибелта на хората в злополуката е чисто безсрамие ", уточни Александър Ненков. „ Искаме виновният за злополуката да поеме своята отговорност, без значение кой е бил шеф, архитект и така нататък ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР