Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята и раздаване

...
Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята и раздаване
Коментари Харесай

Министър Нанков: Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята и раздаване на присъди



Днес от Българска социалистическа партия видяхме жестоко политизиране на материята и разпределяне на присъди. Това сподели на брифинг районният министър Николай Нанков във връзка настояването на Българска социалистическа партия държавното управление да подаде оставка поради тежката злополука край Своге на 25 август.

„ Не е доста редно, даже би било незаконно, да се вършат операции и да се раздават присъди “, разгласи той.

„ Която и компания да беше строител по обекта, дейностите на АПИ и на способените органи, щяха да бъдат същите “, уточни министърът.

„ Бяха конфискувани всички налични документи по случая, от Министерство на регионалното развитие беше предоставена спомагателна информация “, посочи Николай Нанков.

„ Георги Свиленски още веднъж не е схванал защо иде тирада. Никога АПИ не е имала проблем с намирането на компанията, водена е връзка според нормативните процедури за това да се отстранят дефектите “, изясни районният министър.

„ Може би това е равнището му, няма да влизам в детайлности да го разясня “, сподели още Нанков.

„Днес стана ясно, че употребяваният материал в асфалта на пътя е недопустим“, добави министърът.

„ Въпреки че в документалните бумаги, излъчени към АПИ, материалът е с характерности, които дават отговор на изискуемите “, уточни той. „ Не е редно от Българска социалистическа партия да избързват с някои заключения, с цел да не „ берат позор “ в следствие. Да бяха изчакали ден-два “, разяснява Николай Нанков.

Народният представител от партията Александър Ненков посочи, че в случай че има някой виновен за злополуката край Своге, той няма да бъде пощаден.

„ Подозирам, че от Българска социалистическа партия нямат предпочитание да се търси същинският провинен. Ако имаха предпочитание като хора да се откри повода, можеше да изчакат най-малко няколко дни. Това значи, че като водеща партия не имат вяра на институциите в страната “, разяснява Ненков.

„ За оставки и корупция приказват хората, които вкараха модела „ батко и братко “, съобщи депутатът.

„ Това че Бойко Борисов е отговорен за гибелта на хората в злополуката е чисто безсрамие “, уточни Александър Ненков.

„ Искаме виновният за злополуката да поеме своята отговорност, без значение кой е бил шеф, архитект и така нататък “, сподели още той.

„БСП „ пищят “ под кръста на честен стожер, който не могат да носят. Това добави националният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

„ Когато си честен стожер, би трябвало да си подобен първо към себе си “, разгласи той. „ Българска социалистическа партия се трансформира в нещо приблизително сред жълт вестник и приятелски съд “, разяснява Биков.

„ Омръзна ни да обясняваме, че в демократична страна има демократични механизми за подаване на оставка. Подавали сме оставка по тези механизми и по-късно сме печелили избори “, съобщи депутатът по отношение на настояването на Българска социалистическа партия държавното управление да подаде оставка.

„ Имаме подготвеност да поемаме отговорност, постоянно сме го правили. Но не Корнелия Нинова е тази, която взема решение кой е прав, кой крив. Тя може да взема решение това единствено в Българска социалистическа партия “, уточни Биков.

По мотив пътния случай с присъединяване на бащата на президента Румен Радев депутатът от ГЕРБ изясни: „ Проблемът е, че другият човек се написа отговорен. А и на двамата е трябвало да бъде формиран протокол “.

„ Представете си в тази ситуация да беше който и да е от ГЕРБ, от Хасково да вземем за пример, с 8 дни да има закъснение – какъв брой конференции щеше да има Българска социалистическа партия по този проблем “, разяснява Тома Биков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР