Днес от България за Турция тръгват десетки доброволци, които да

...
Днес от България за Турция тръгват десетки доброволци, които да
Коментари Харесай

Екип от 27 доброволци заминават за Турция с лекар, парамедици и линейка

Днес от България за Турция потеглят десетки доброволци, които да оказват помощ на хората, защото сега времето е зложелател. Хората са се организирали през вчерашния ден непринудено в обществените мрежи. 

От името на Националната асоциация на доброволците след час от България потеглят 27 души - спасители от пет формирования и още няколко организации. Екипът не и много разнороден, желаеме да помогнем, разяснява Георги, един от доброволците пред Нова тв. 

Целта на екипа е да споскат въжета, да избавят хора, защото измежду тях има и експерти по височинно избавяне. Хората ще пътуват в три буса, като с тях ще има и джипове, както и пловдивска кола за спешна помощ. 

В колата за спешна помощ има няколко вида носилки, шини за обездвижване, дефибрилатор, О2, медицински раници, елементи, радиокомуникационно съоръжение и всичко, което е нужно за избавяне. В екипа влизат също доктор и четирима парамедици, описаха добролволците. 

Когато пристигнем на място, ще подадем информация към нашата организация и в случай че има потребност, ще организираме още екипи, които да заминат за Турция. В момента се събира и филантропична помощ, тъй че занапред ще се пътува за Турция още. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР