Днес, от 20.00 ч. на площад Независимост“, ще се проведе

...
Днес, от 20.00 ч. на площад Независимост“, ще се проведе
Коментари Харесай

На пл.Независимост“ ще се проведе Концерт край фонтана

Днес, от 20.00 ч. на площад " Независимост “, ще се организира Концерт край фонтана с Цветан, Божидар, Лилия, Велин и Оркестъра на Варненската опера.

Традиционният Концерт край фонтана на 27 юли, Деня на освобождението на Варна от османско господство, ще дирижира Маестро Цветан Крумов. Младостта и геният сродяват най-младия диригент на Варненската опера с младите и извънредно надарени солисти на Концерт край фонтана 2018. Това са цигуларят Божидар Матео Бенев, ученик на Варненската детско-юношеска опера, НУИ " Добри Христов “ и НМА " Панчо Владигеров “, един от концертмайсторите в Оркестъра на Варненската опера и очарователният артистичен тандем – сопраното Лилия Илиева и тенорът Велин Михайлов.

Лилия Илиева също израства с Варненската детско-юношеска опера, приключва Икономическия университет във Варна и НМА " Панчо Владигеров “ с вокално пеене, само че светът на музиката несъмнено я притегля повече. Роденият във Велико Търново Велин Михайлов е прочут още като един от любимците в детското тв предаване " Като лъвовете “. След довеждане докрай на НМА " Панчо Владигеров “ с вокално пеене, става солист на ДМБЦ " Стефан Македонски “, изявява се и на други подиуми, през тази година взе участие в концерта за разкриване на българското европредседателство.

Във Варна Лилия и Велин постоянно провокират повторни овации с осъществяванията си на Янка и Иван в оперетата " Българи от остаряло време “, също с присъединяване си в мюзикъла " Мамма Миа “, а в първата премиера на мюзикъла " Зоро “ предишния месец бяха напряко неотразими в функциите на Инес и Зоро. Ще ги гледаме и на втората премиера на 21 август в Летния спектакъл. Лилия заслужи овациите на публиката и като Кати Селдън в мюзикъла " Да пееш под дъжда “, където Велин пък извършва ролята на асистент-режисьор. Закономерно двамата са още веднъж дружно като солисти в Концерт край фонтана на 27 юли, едно от знаковите събития за варненци всяка година.

И по този начин, Цветан, Божидар, Лилия и Велин, дружно с Оркестъра на Варненската опера, сигурно ще вложат доста гений и страст в този празничен концерт с произведения от Любомир Пипков, Петко Стайнов, Асен Карастоянов, Йохан Щраус и други

При неподходящо време, към 17.00-18.00 през днешния ден, концертът ще се измести от площада на Основна сцена.

Входът остава свободен за варненци и гостите на Варна!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР