Днес от 19.00 часа на Голяма сцена в Народен театър

...
Днес от 19.00 часа на Голяма сцена в Народен театър
Коментари Харесай

`Капитална грешка`: Едно емоционално преживяване на сцената на Народен театър |

Днес от 19.00 часа на Голяма сцена в Народен спектакъл " Иван Вазов " се играе представлението " Капитална неточност ". 

На сцената ще забележим едни от най-хубавите артисти на българската театрална сцена. Музиката е на, който също взе участие в представлението.

Премиерата на дълго чакания театър на работещия в Германия режисьор Иван Пантелеев бе през септември. Отново в спектакъла на Пантелеев литературната основа е единствено подтик към освободено от разказвателност, аналитично и иронично вглеждане в публичните проблеми и проекциите им в човешкото държание.

“Капитал(на) неточност ” потегля от пиесата “Казимир и Каролине ” на Йодьон декор Хорват, минава през огромните тематики Вяра, Надежда, Любов и стига до 2150 година, когато сливането на биология и съвременни нанотехнологии дава обещание на човешкия жанр едно съвсем безспирно дългоденствие.

Верен на правилото (познат феновете от представлението “Neoдачници ”) режисьорът Иван Пантелеев още веднъж се концентрира не толкоз в задачата да ни опише една обособена история, а да отвори едно необятно и прочувствено наситено поле за мислене, където не сюжетът и разказът са водещите, а комплекси от тематики и интуитивните връзки сред тях. В центъра на това пространство още веднъж стои артистът и работи за мига на общественост, за оня миг на контакт със фена, когато претърпяното дружно става по-важно от поуката, която можем да извлечем от него.

" И така както безработицата е главния катализатор на работния пазар, а недоимъка проправя пътя на капитала, по този начин и изневярата остава най-мощния тласък в любовта. "

Иван Пантелеев

Сценичен вид - Иван Пантелеев

Режисьор - Иван Пантелеев

Сценография и костюми - Милена Пантелеева, Елис Вели

Музика - Антони Дончев

С присъединяване на: Радина Вълканова, Теодора Духовникова, Александра Василева, Стефания Колева, Юлиан Вергов, Христо Петков, Иван Юруков, Велислав Павлов, Димитър Николов, Антони Дончев

.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР