Днес от 18 часа в Дома на киното ще бъде

...
Днес от 18 часа в Дома на киното ще бъде
Коментари Харесай

Режисьорът Константин Бонев за документалния филм „Гео Милев в лабиринта на времето“

Днес от 18 часа в Дома на киното ще бъде прожектиран документалният филм „Гео Милев в лабиринта на времето“.
Гео Милев е живял в ера от една страна на необикновен интелектуален напредък освен в България. От друга страна Гео Милев е живял в обстановка на нетърпимо опълчване в обществото, нещо, което можем да кажем и за днешното време“. Това сподели в изявление за предаването „Хоризонт до обед“ режисьорът на документалния филм Константин Бонев :

„Много ми се желае да кажа същото и за интелектуалния напредък, откровено се надявам това в някаква степен да е правилно, само че основното е, че опълчването от 20-е години, без убийствата по улиците, през днешния ден съществува и е също толкоз яростно колкото и тогава“.

„Още в подготвителната работа по кино лентата първата ни работа беше да разчистим клишетата и да забележим какво се крие зад тях и да преподредим пъзела, в случай че можем“, добави още режисьорът:

„Разбира се, че не е била моя фикс концепция да оборвам трактовката на „Септември “, само че ние, които работехме по кино лентата, си имахме лична визия за това какъв е патосът на тази поема, какво в действителност е желал да каже Гео Милев“.

Цялото изявление с Константин Бонев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР