Днес от 18:30 ч.в център за изкуство и култура “Блок

...
Днес от 18:30 ч.в център за изкуство и култура “Блок
Коментари Харесай

Изложба за женската сила се открива в център за култура и изкуство Блок14

Днес от 18:30 ч.в център за изкуство и просвета “Блок 14 ” ще бъде открита изложбата за обществена смяна “Пробуждане сред редовете ” на фондация Emprove.

Експозицията събира в една идея 23-ма български актьори, обединени в креативната задача да разпрострат своя образен прочит на истории, написани от общността на Жените Survivors.

Гостуването се реализира с поддръжката на Британското посолство в България и с почетното наличие на заместник-посланика на Англия в България – Елизабет Чапман.

В откриващата вечер вниманието ще бъде ориентирано върху четене на историите, въодушевили художниците, а разказвачи ще бъдат актьорите Евгения Явашева и Ивайло Спасимиров.Преживяването ще бъде допълнено от лайв на русенската тайфа WAY BACK HOME. На по чаша вино гостите ще могат да се срещнат персонално с екипа на фондация Emprove и Жените Survivors – първата по рода си българска общественост от дами, съумели да се спасят от домашно принуждение, за дами, поели към смяна и нов живот.

“Пробуждане сред редовете ” е част от непрекъснато разрастващата се арт стратегия на фондация Emprove, която цели да потвърди, че изкуството във всяка негова форма е непостижим лечебен и обществено ангажиращ прийом – както за основателите му, по този начин и за неговите ценители. Изложбата ще бъде налична за гостите на “Блок 14 ” до 28 октомври.

В звуковия файл може да чуете диалога с Олга Минева - създател на фондация Emprove.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР