Днес, от 17:15 часа, на Националния стадион Васил Левски започва

...
Днес, от 17:15 часа, на Националния стадион Васил Левски започва
Коментари Харесай

ЦСКА срещу Левски в дерби номер 148: Червена победа ще изравни армейците с Лудогорец

Днес, от 17:15 часа, на Националния стадион " Васил Левски " стартира Вечно дерби номер 148, противопоставящо грандовете на българския футбол Левски и ЦСКА.

Аванс в Мач №1 на България имат " сините ", които завоюваха последните два конфликта с по 1:0 с автоголове на Черниаускас и Перейра. Те са ликували общо 55 пъти, " армейците " са го правили 53 пъти, равенствата са 39, а головата разлика е 206-201 в интерес на отбора от Борисовата градина.
 Снимка 408606
Източник:

Преди година и двата отбора имаха защо да играят и бяха в борбата за трофей - " алените ", както и в този момент, имаха късмет за дубъл, а " сините " се надяваха да завоюват Купата на България. Двата отбора се срещнаха в борба за нея и Левски ликува след двата полуфинални конфликта. А " армейците " останаха с празни ръце, откакто изгубиха и разногласието за първото място с Лудогорец, припомня " Тема: Спорт ". Тази пролет отборът от " Герена " ще опита още веднъж да издърпа единия стол на безконечния си противник. Само за толкоз стигат силите на възпитаниците на Георги Дерменджиев все още. ЦСКА пък е въодушевен до краен лимит.
 Ако в Левски се разсънят, ЦСКА може да стане първенец
Ако на " Герена " се разсънят, ЦСКА може да стане първенец

Феновете желаеха конкуренция и я получиха!

" Армейците " влизат в дербито с някои кадрови проблеми и въпросителни. Аут е Бикел поради наказване. А за присъединяване на Тиаго ще се взема решение в последния миг. Дори и да стартира обаче, той надали ще има сили за 90 минути. Португалецът беше на процедури при сръбската лечителка Мариана през седмицата и въпреки да не е в оптимална кондиция, може да запише най-малко полувреме. В защита се обрисува Лясков да е ляв бек, а Нуно Томаш ще се завърне в центъра до Бодуров.
 Снимка 408604
Източник:

Любо Пенев има стабилен избор за фланговете, където разполага с 4 варианти. В предишното постоянно дерби на 24 февруари той започва с Евандро отляво и Джеси отдясно. Още през първата част обаче проектите му бяха разрушени, откакто Евандро се контузи, а Джеси бе изпъден. Днес Пенев по-скоро ще заложи на Енрике отляво и намиращия се в добра форма Жоржиньо отдясно. По този метод Любо ще има повсеместен коз на пейката в лицето на Евандро, който може да играе и на върха на офанзивата, и по фланга. Офанзивната мощност през второто полувреме може да бъде подсилена и от Едвин Джеси.
 Любослав Пенев: Има тимове от Топ 6, които са съюзени и играят против ЦСКА! Защо се вършиме на разсеяни?
Любослав Пенев: Има тимове от Топ 6, които са съюзени и играят против ЦСКА! Защо се вършиме на разсеяни?

" Влизаме в мача с Левски като главен съперник за купата "

Освен с всичко друго, алените ще би трябвало да се оправят и с натрупалата им се отмалялост - напролет изиграха два мача повече от съперника си - четвъртфинал и първи полуфинал за купата. Но в такива дуели желанието за победа надвива над всевъзможни останали фактори.

Левски ще влезе в дуела като по-свежия тим. Треньорът Дерменджиев няма да може да разчита на санкции Иван Горанов. Левият бек ще бъде сменен от французина Луи Нганиони. Освен него в стартовия състав след изтърпени санкции се връщат още двама бранители - Нуно Рейш и Живко Миланов. Първият ще е в центъра на ариергарда. Най-вероятно до него ще стартира младокът Деян Иванов, а Миланов ще е десен бек.
 Георги Дерменджиев: Даниел Кайзер и Жуниор Мапуку в Левски? Не ме карайте да се дръзвам!
Дерменджиев: Кайзер и Мапуку? Не ме карайте да се дръзвам!

" Дори не знам за какво го коментирате "

Има алтернатива обаче Живко да си партнира с Рейш, а за тази среща още веднъж да бъде употребен напускащият след края на сезона Цветкович. В халфовата линия на сините ще работи триото Тиам, Райнов и Мариани. На левия фланг на офанзивата ще е Паулиньо, а централен нападател ще е Станислав Костов, който ще стисне зъби и ще играе с болки в коляното. Въпросът е кой да работи като дясно крило. В тази зона дербито може да бъде решено, като се имат поради проблемите на алените на поста ляв бек. Вдясно обаче " сините " не могат да се похвалят с изострен състезател, откакто решиха повече да не гласоподават доверие на Жерсон Кабрал. Опциите са две. Първата е да стартира Станислав Иванов, като тя е по-логична. Втората е да се заложи на Илия Юруков, който да работи в центъра, а вдясно да бъде пратен Давиде Мариани.
 Снимка 408579
Източник:

ЦСКА против Левски - класиката на родния футбол още веднъж е тук. Двата гранда още веднъж ще приковат към себе си за два часа вниманието на голяма част от футболната общност. Вярно, няма да е в пряк конфликт за купата. Но това не понижава от заряда. При триумф ЦСКА ще продължи да мечтае за дубъл. А самочувствието му ще е задоволително напомпано, с цел да отстрани Ботев в сряда. Левски в края на сезона ще е още веднъж с празна витрина, само че пък торбичката му може да е цялостна с победи над " армейците ", което за почитателите им въпреки всичко ще е нещо.
 Блокират центъра на София поради ЦСКА - Левски
Блокират центъра на София поради ЦСКА - Левски

Засилено полицейско наличие в столицата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР