Днес, от 15.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме

...
Днес, от 15.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме
Коментари Харесай

Радев приема Зеленски в 15 часа

Днес, от 15.00 часа президентът Румен Радев ще одобри на „ Дондуков “ 2 президента на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещаване в България по покана на министър-председателя. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

 

Зеленски дойде на еднодневно посещаване в София с държавния аероплан на България, който го взе от молдовската столица Кишинев в 11:06 часа.

 

Украинският президент удостовери в профила си в " Туитър ", че е планувана негова среща с българския му сътрудник Румен Радев. Съобщението бе публикувано сега, в който самолетът кацна в София. От пресслужбата на българския държавен глава към този миг няма известие за подобен диалог.

" Подкрепа за защитата, украинската евроинтеграция, срещата на върха на НАТО, гаранции за сигурността и използването на Мирната формула ", изброи Зеленски тематиките на визитата си.

Под " мирна формула " се имат поради 10-те точки, които са минималните условия на Киев за начало на договаряния с Русия. Сред тях са освен цялостно евакуиране оттатък интернационално приетите граници на Украйна, само че и репарации за гибелта и разрухата, породени от съветската експанзия, както и съд за военните нарушители.

 

" Ще проведа значими диалози с министър-председателя Николай Денков, ще се срещна с президента Румен Радев, с представители на държавното управление, парламентаристи, политици и публицисти. Подкрепа в региона на защитата, евроатлантическата интеграция, срещата на върха на НАТО, гаранциите за сигурност и използването на формулата за мир ", написа Зеленски в " Туитър ", откакто кацна на българска земя.

 

В Министерския съвет украинският президент ще беседва с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО. 

 

Очаква се да се подпишат взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката. 

 

По-късно денем министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде излъчено онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook. 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР