Днес от 14:30 часа ще станем свидетели на 52-рото издание

...
Днес от 14:30 часа ще станем свидетели на 52-рото издание
Коментари Харесай

52-рото дерби на Манчестър ще подскаже колко е прогресирал Юнайтед

Днес от 14:30 часа ще станем очевидци на 52-рото издание в Премиър лийг на дербито сред Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

“Червените дяволи ” от дълго време не са били в толкоз положително положение преди този конфликт и даже са в по-добра серия от резултати, въпреки да се стремят да избегнат четвърто следващо проваляне от “гражданите ” на “Олд Трафорд ”.

Само четири точки разделят отбора на Ерик загар Хаг от този на Джосеп Гуардиола в класирането и сигурно изходът от дуела ще има съществено отношение на разпределението на челните места. Въпреки че задачата на Юнайтед е да се класира в топ 4, а тази на Сити - да завоюва купата, възможен триумф на 20-кратните първенци ще ги въвлече в битката за най-ценния трофей в британския футбол. 

Домакините нямат загуба на “Олд Трафорд ” към този момент седем следващи кръга (шест победи и едно равенство), като тази серия включва победи над Тотнъм и Арсенал. Защитата на Ерик загар Хаг пък не е позволила гол към този момент съвсем пет часа игра.

Манчестър Сити ще би трябвало да се отърси от шокиращото проваляне с 0:2 от Саутхамптън за Купата на лигата и да преследва съкращаване на дистанцията от пет точки по отношение на водача Арсенал. “Гражданите ” разгромиха градския противник с 6:3 през октомври и в този момент ще се опитат да продължат головата фиеста.

Това ще бъде мач номер 500 за Гуардиола в топ шампионатите на Европа и 245-и отпред на Сити.

Маркъс Рашфорд и Ерлинг Холанд са очевидните претенденти за голмайстори на двата гранда, като в последните четири мача сред Юнайтед и Сити е падало попадение в първите 10 минути.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР