Днес от 14:30 ч, в открито заседание, комисията по транспорт

...
Днес от 14:30 ч, в открито заседание, комисията по транспорт
Коментари Харесай

Днес решават съдбата на двуетажните автобуси в София

Днес от 14:30 ч, в намерено съвещание, комисията по превоз при Столичен общински съвет следва да прегледа отчет, импортиран от общинския консултант Карлос Контрера, с който се предлага придобиване на техника за столичния автотранспорт. Част от отчета са и до 10 броя използвани двуетажни рейсове, които са включени на база на концепция, създадена от специалисти и тествана на терен от месец юни тази година.

Вчера, специалистите от " ИБИС техници- София ", които са и създатели на концепцията за употреба на двуетажни рейсове, на своята фейсбук страница, излязоха със мнение, че чакат градивни диалози и реализиране на консенсус, като в своето публично мнение са заложили два разновидността на план на решение. В единия е планувано приемане на точката без изменение, а в другия, броят на рейсовете е до четири, като главната цел ще бъде разширение на тестовата услуга и най-много, обезпечаване на съответно обслужване на линия 3 до село Долни Пасарел.

Марио Евстатиев, специалист в комисията по превоз напомни за NOVINI.bg, че крайградската линия 3 до отдаването и на концесия, е обслужвана със съчленени рейсове, които събират по над 130 пасажера. В момента, тя се обслужва от 12 метрови рейсове, чиято съдържимост е едвам до 77 пасажера, което през образователния интервал, основава съществени проблеми и отхвърля хората от публичен превоз. Евстатиев приканва още веднъж политиците за разсъдък и разговор и напомня, че даже стеснен брой двуетажни рейсове може да повлияе удобно на трафика, защото услугата би била предпочетена пред персоналния автомобил, изключително през зимния интервал.

" Телефонът ми е включен и прочут на политиците, чакам преди комисия, политиците да ме потърсят и да приказваме всъщност за концепцията, върху която доста съществено, целият ми екип работи от пролетта. Не имам вяра, използваните рейсове да са подобен проблем, защото към този момент имаме доставки на олщо 21 туристически рейсове втора употреба за Витоша, по този начин, че е несериозно да се твърди, че общината следва еко политика и за това не може да вземем няколко двуетажни, с които да развием една качествена и най-много привлекателна услуга. Моето мнение е ясно, съдържа данни, които са безспорни. Дали обаче ще се мисли или ще се играе контра с предизборни претекстове, следва да забележим. Отново приканвам! Бъдете рационални, диалогични и оценете труда на хората и желанието на пасажерите, тъй като те са и ваши гласоподаватели! ", съобщи за NOVINI.bg Евстатиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР