Днес от 14.00 часа на Дондуков 2“ президентът Румен Радев

...
Днес от 14.00 часа на Дондуков 2“ президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Румен Радев ще се срещне с вицепремиера по въпросите на европейската интеграция на Молдова


Днес от 14.00 часа на „ Дондуков 2 “ президентът Румен Радев ще организира среща със заместител министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Република Молдова Юрие Лянка, оповестиха от прессекретариата на президента.

Екатерина Захариева ще одобри заместител министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Молдова Юрие Лянка.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също ще одобри Юрие Лянка, ще обсъдят поддръжката на България за европейската вероятност на Молдова, както и продължаването на промените в тази тенденция от молдовското държавно управление. Акцент на диалога сред Екатерина Захариева и Юрие Лянка ще бъдат и двустранни въпроси от региона на търговско-икономическите връзки и правата на българската общественост.

В края на октомври 2017 година, вицепремиерът Екатерина Захариева бе на двудневно посещаване в Молдова. В Кишинев тя се срещна с министър-председателя на страната Павел Филип и вицепремиера и министър на външните работи и европейската интеграция на Молдова Андрей Галбур (2016-2017), дружно с който откри Генерално консулство на Република България в град Тараклия.

Между Република България и Република Молдова съществува дългогодишно ползотворно двустранно съдействие в политическата, икономическата, просветителната и културната сфера. Основен фактор в тази тенденция е огромната историческа българска диаспора в страната - все още на територията на Молдова живеят над 50 хиляди жители от български генезис, прецизираха от Министерство на външните работи.

Юрие Лянка е бил министър-председател на Република Молдова (2013-2015), вицепремиер и министър на външните работи и европейската интеграция (2009-2013) и заместник-председател на Народното събрание (2017-2018). Майка му е българка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР