Днес от 12:30 часа, в кабинет № 108, ет. 1

...
Днес от 12:30 часа, в кабинет № 108, ет. 1
Коментари Харесай

Заседание на Временната комисия към ОбС, относно набиране на съдебни заседатели към Окръжен съд Благоегра

Днес от 12:30 часа, в кабинет № 108, ет. 1 на Община Благоевград, се организира съвещание на Временната комисия за асортимент на претенденти за правосъдни заседатели, определена с решение на Общински съвет Благоевград, според т. 2 от Протокол 1/ 20.01.2022 година

На съвещанието на комисията участваха общинските съветници: Иван Ризов – ръководител и членове: Иван Станчев, Исмет Узунов и Кирил Илиев. От членовете на комисията отсъства Валентина Шаркова.

Заседанието откри и управлява ръководителят на Временната комисия за асортимент на претенденти за правосъдни заседатели – Иван Ризов. при следния:

ДНЕВЕН РЕД:

1.Утвърждаване на мостри на документи на претендентите за правосъдни заседатели към Окръжен съд – Благоевград.

2.Място и период за подаване на нужни документи за кандидатстване за правосъдни заседатели към Окръжен съд – Благоевград.

3.Одобряване на текст на съобщение, което да бъде оповестено в локален всекидневник, на електронната страница на Община Благоевград и на таблото за оповестяване на Общински съвет Благоевград.

Откриване на процедура за избор на правосъдни заседатели към

Окръжен съд Благоевград

Във връзка с приключване мандата на правосъдните заседатели към Окръжен съд Благоевград, Общински съвет Благоевград открива процедура по набиране на документи на претенденти за правосъдни заседатели към Окръжен съд Благоевград.

Необходимият брой заседатели е 70 души. Критериите и нужните документи за кандидатстване, според условията на Закона за правосъдната власт, са изброени по-долу в обявлението.

Образци на документите /заявление и декларация по член 67, алинея 3 от ЗСВ/ са разполагаем на претендентите в Общински съвет Благоевград (кабинет № 108, ет. 1 в постройката на Община Благоевград), както и на уеб страницата на Община Благоевград - http://www.blgmun.com, в раздел Общински съвет.

Документите се подават персонално в постройката на Община Благоевград, ет. 1, кабинет № 108 в период до 11.02.2022 година, 17.30 часа.

Списъкът на позволените до присъединяване претенденти, дружно с техните автобиографии, мотивационни писма и рекомендации, и документи по член 68, алинея 3, т. 9 от Закон за съдебната власт се разгласяват на интернет страницата на общинския съвет минимум 14 дни преди датата на чуването по член 68а от Закон за съдебната власт.

ОБЩИНСКИСЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД  HORS

Изх. № И-00-25/26.01.2022 година

ОБЯВЛЕНИЕ

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД,

Във връзка с приключване мандата на правосъдните заседатели към Окръжен съд Благоевград и на съображение писмо с изх. № 35/05.01.2022 година на Председателя на Окръжен съд Благоевград, според наредбите на Закона за правосъдната власт, Общински съвет Благоевград открива процедура за избор на 70 броя претенденти за правосъдни заседатели за Окръжен съд Благоевград.

Каним заинтригуваните поданици на община Благоевград да показват в Общински съвет Благоевград, кабинет № 108 в постройката на Община Благоевград нужните документи в период до 11.02.2022 година, 17.30 часа.

I. Кандидатите за правосъдни заседатели би трябвало да дават отговор на условията на член 67, алинея 1 от Закона за правосъдната власт:

1. да бъдат дееспособни български граждани;

2. да са на възраст от 21 до 68 години;

3. да имат сегашен адрес в общината, която попада в границите на правосъдния регион на Окръжен съд Благоевград, за който кандидатстват;

4. да имат приключено минимум приблизително образование;

5. да не са осъждани за съзнателно закононарушение, без значение от реабилитацията;

6. да не страдат от душевен болести.

На съображение член 67, алинея 3 от Закона за правосъдната власт, правосъдни заседатели не могат да бъдат лица, които:

1. са правосъдни заседатели в различен съд;

2. са общински съветници в правосъдния регион, за който е избран;

3. вземат участие в управление на политическа партия, коалиция или организация с политически цели;

4. работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерство на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в правосъдния регион.

II. Кандидатите за правосъдни заседатели на съображение член 68, алинея 3 от Закона за правосъдната власт следва да показват в Общински съвет Благоевград, следните документи:

1. Подробна автобиография, подписана от кандидата;

2. Нотариално заверено копие от тапия за приключено образование;

3. Медицинско уверение, че лицето не страда от психическо заболяване;

4. Данни за контакт на две лица, към които общинския съвет може да се обърне за препоръки;

5. Мотивационно писмо;

6. Писмено съгласие;

7. Декларация за липса на условия по член 67, алинея 3 от ЗСВ;

8. Документ за осъществена инспекция по реда на Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска, в случай че са родени преди 16 юли 1973 година.

Образци на документите /заявление и декларация по член 67, алинея 3 от ЗСВ/ са разполагаем на претендентите в Общински съвет Благоевград (кабинет № 108, ет. 1 в постройката на Община Благоевград), както и на уеб страницата на Община Благоевград- http://www.blgmun.com, в раздел Общински съвет.

Документите се подават персонално в постройката на Община Благоевград, ет. 1, кабинет № 108 в период до 11.02.2022 година, 17.30 часа.

Списъкът на позволените до присъединяване претенденти, дружно с техните автобиографии, мотивационни писма и рекомендации и документи по член 68, алинея 3, т. 9 се разгласяват на интернет страницата на общинския съвет минимум 14 дни преди датата на чуването по член 68а.

Уведомяваме претендентите родени преди 16.07.1973 година, които следва да показват документ за осъществена инспекция по реда на Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на Български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска, че могат да подадат съответни заявки до Председателя на КРДОПБГДСРСБНА и по е-поща, на адрес

В заявките следва да посочат, че документът им е нужен преди 11.02.2022 година.

За повече информация и мостри на заявки:

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР