Днес от 11 часа на митинг пред Народното събрание излизат

...
Днес от 11 часа на митинг пред Народното събрание излизат
Коментари Харесай

Митинг пред Народното събрание организира туристическият бранш

Днес от 11 часа на протест пред Народното събрание излизат туроператори, туристически сътрудници и екскурзоводи от обединяване „ Бъдеще за туризма ". Те акцентират, че изявата им не е митинг, а метод да заявят подготвеност да отстояват настояванията си.

С това деяние туроператорите желаят да заявят своята протестна подготвеност, в случай че поетите задължения от премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Марияна Николова не бъдат спазени. Министър-председателят даде обещание 10 млн. лв. директна ликвидна помощ за компаниите от туристическия отрасъл, а министърът на туризма увери, че помощта ще стигне до компаниите незабавно, откакто бъде утвърдена от Европейската комисия.

„ За което благодарим! Като първа стъпка в посоката, която е нужна, с цел да бъдат избавени от банкрути хиляди търговски сдружения, туристически сътрудници и туроператори ", сподели Байко Байков - шеф на един от огромните туроператори у нас:

„ Но стичаме, че тази поддръжка сега е прекомерно дребна, с цел да се предотврати това и с цел да дадем знак, че ние одобряваме действителна и в това време настояваме тази помощ да бъде съответна и такава, каквато е в другите европейски страни, които са по същия метод ощетени като пътувания. Така че ще напомним, че тази поддръжка я чакаме, тъй че да не ни не помнят ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР