Днес от 11.30 часа в заседателната зала на Административен съд

...
Днес от 11.30 часа в заседателната зала на Административен съд
Коментари Харесай

Административен съд-Враца отчете дейността си за 2021 г.

Днес от 11.30 часа в заседателната зала на Административен съд – Враца се организира годишно отчетно заседание, на което беше показан Доклад за активността на съда през миналата 2021 година На събитието участва Председателят на първо поделение на Върховен административен съд – Емилия Миткова, която даде висока оценка за работата на съда.
През 2021 година в Административен съд – Враца са формирани 723 каузи и дружно с останалите висящи към началото на интервала 162 каузи, общият брой каузи за разглеждане през годината е 885, от които 511 са първоинстанционни, а 374 са касационните каузи. От общия брой каузи за разглеждане свършени са 725 каузи (81.92%) и останали висящи 160 каузи (18.08%). Със правосъден акт всъщност са завършили 541 каузи, прекъснати са производствата по 184 каузи. Проведени са общо 104 открити правосъдни съвещания. През отчетния интервал правораздавателната активност в съда се осъществяваше от петима съдии, от които двама командировани от районен съд – Видин и районен съд - Враца, заради което действителната натовареност към всички каузи за разглеждане е 15.80 каузи на месец, а към свършените е 12.95 каузи на месец. Поддържа се практиката правосъдните решения да се изготвят в законоустановения едномесечен период за изговаряне, считано от датата на оповестяване на делото за решение.
На съображение Наредба № 1 от 01.02.2019 година за придобиване на юридическа дееспособност, издадена от Министъра на правораздаването, в действие от 01.01.2020 година, през 2021 година в Административен съд – Враца минаха образование 32 кандидат-юристи.
С цел повишение на качеството на правосъдните актове и през 2021 година в Административен съд – Враца продължи практиката да се организират общи събрания, на които се проучва практиката на Върховен административен съд по върнатите от инстанционен надзор каузи, без значение от резултата.
През отчетната 2021 година в съда няма подавани сигнали и тъжби от жители за корист с власт или други незаконосъобразни дейности или бездействия на съдии и чиновници, както и няма постъпили сигнали до Висш съдебен съвет за съществуване на корупционни дейности.
„ Магистратите и чиновниците изпълняваха своите служебни отговорности отговорно, с възприятие за принадлежност към екипа, стимулирани да наложат съвременен, актуален и открит жанр на работа с жителите и организациите, страни по делата, което с изключение на, че способства за по-висок стандарт на обслужване, не разреши намаление на индикаторите по отношение на срочност и качество в правораздаването “, уточни в доклада си Председателят на Административен съд – Враца Миглена Раденкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР