Днес от 11:30 ч. омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани

...
Днес от 11:30 ч. омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани
Коментари Харесай

Деца от неделно училище боядисват 500 яйца за възрастни и социално слаби


Днес от 11:30 ч. омбудсманът Мая Манолова и 50 малчугани от неделното учебно заведение към столичния храм " Рождество Христово " в кв. " Младост III ", ще боядисват великденски яйца и по този начин ще спазят традицията за Велики четвъртък. 500 писани яйца ще бъдат раздадени от децата на възрастни и обществено слаби хора в квартала, като събитието е част от Националната акция " Великден за всеки – подари празник на баба и дядо ", ориентирана към пенсионерите.

Боите, с които ще се украсяват яйцата, са закупени особено в поддръжка на идеята " Спаси икона ", посредством която децата от неделното учебно заведение събират пари за свои онкоболни връстници.

Манолова ще регистрира и резултатите от Националната акция " Великден за всеки – подари празник на баба и дядо ", която се провежда за трета поредна година под нейния патронаж. Инициативата обичайно набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лева Тази година избраният от държавното управление най-малък предел е до 321 лева

Банковата сметка, разкрита съответно и само за задачите на акцията, е в УниКредит Булбанк, с титуляр Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР