Днес от 11:00 часа в Екомузей. Аквариум – Русе се

...
Днес от 11:00 часа в Екомузей. Аквариум – Русе се
Коментари Харесай

В Аквариум – Русе функционира инфо точката с видеоматериали за музеи в Пловдив и Варна

Днес от 11:00 часа в Екомузей. Аквариум – Русе се организира заключителна конференция по отношение на реализирането на план „ Аз подсигурявам за теб “ на Регионален исторически музей – Русе. Финансирането по плана се реализира по Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти на Национален фонд просвета. Партньори на музея в Русе са Природонаучния музей в Пловдив и Аквариума във Варна. Отпуснатите средства са в размер на 38018,30 лева

Проектното предложение включва основаване на инфо точки в три музея в България – Екомузей. Аквариум – Русе, Природонаучен музей – Пловдив и Институт по рибни запаси - Варна. Те са сложени на видно място във всеки от трите музея и показват видеоматериали за другите два музея. Общата цел на музеите е да привлекат, задържат и развият нови аудитории, която постанова сливане на сили, насърчаване на нови партньорства. Гостите на един от музеите ще посетят препоръчаните им други обекти.

Стратегическото направление е насочването на публики, които са били удовлетворени от продуктите на един от музеите, като публики на различен музей в страната, т.е. да се разширят публиките на минимум три музея със сходна тема в страната, посредством сливане на напъните, съдействие и новаторски технологии. Така хилядите гости на Екомузей. Аквариум – Русе ще се трансфорат в евентуални гости на най-малко още два музея. В двата музея, рекламирани във фоайето на Екомузей. Аквариум – Русе ще има еквивалентна инфо точка, която ще насочва по еднакъв метод посетителите към другите два музея. Така, като за начало, три от водещите музеи с природонаучна устременост ще се обединят в устрема си за обогатяване със познания и образуване на позитивно отношение към дивата природа, ще привлекат нови аудитории. Сътрудничеството сред трите институциите ще докара и до обмяна на опит и блян към рационализиране на екипите. Реализирането на този план би могло да се употребява за мултиплициране на този опит сред други музеи и културни институции в страната, което ще подсигурява основаването на обединен по своята същина народен културен артикул.

Периодът на реализация на плана беше от септември 2022 година до края на януари 2023 година През това време бяха снимани къси видеа по разнообразни посоки за всеки от трите музея. Тези посоки показват разнообразни зали/ теми/ отдели на дадения музей. Едно от направленията съставлява история на дадения музей, а друго демонстрира методите за стигане до постройката на музея, както и значими аспекти като места за паркиране и други сходни. Когато посетителите на другите два музея видят видео представянето, те биха посетили при последващо пътешестване някой от тези музеи.

Видеата бяха внедрени в интерактивни киоски, които бяха инсталирани във всеки от трите музея. В Екомузей. Аквариум – Русе инфоточката към този момент действа и може да бъде прегледана във фоайето на музея. Предвижда се напълно скоро инфо точките да действат и в другите два музея.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР