Днес от 11:00 часа в Арт център Илинденци, намиращ се

...
Днес от 11:00 часа в Арт център Илинденци, намиращ се
Коментари Харесай

Арт Център Илинденци открива обща изложба на български и международни художници

Днес от 11:00 часа в Арт център Илинденци, намиращ се в Село Илинденци, Община Струмяни, Област Благоевград, художници ще показват за пръв път пред аудитория своите новосъздадени творби , измежду внушителните каменни градежи на най-големия скулптурен комплекс навън у нас. Участие взимат Веско Велев, Димитър Чолаков, Кольо Мишев и Мариян Дзингаров от Република Северна Македония, Мадар Река от Румъния, Милко Божков и Нина Русева.

Неговият основател – Иван Русев , показва скулптурни пластики и е специфичен участник, а „ залите “ на Мраморния град на изкуствата ще се изпълнят с творби, въодушевени от забележителната атмосфера на това неповторимо пространство. Фотографският фестивал ФотоФабрика, също взе участие в креативната самодейност на Арт център Илинденци, като показва определени фотографии от серията „ Виж ме. Виждам те “, чийто създател е Фелия Барух.

Творческият пленер започва с полемика за това, по какъв начин и до какъв брой сполучливо се популяризират културните събития в областта на образните изкуства . Обсъждани са благоприятни условия за превъзмогване на множеството дефицити, белязали българската културна сцена. Представени бяха и документални филми за най-успешните акции в открита градска среда на Международното триенале на театралния афиш .

Арт център Илинденци е извънредно притегателно и зареждащо място измежду природата . Духовно и физическо пространство за продан на хрумвания и творби. Тук създателите са свободни да поддържат връзка пълноценно с природата, с изкуството на десетки скулптурни творби , да извеждат хрумвания, които да доразвиват в своите ателиета. Създаден през 1998 година Арт център Илинденци се утвърди като средище на създатели от разнообразни страни и генерации, където те намират ентусиазъм за своите творби, преобразявайки със силата на изкуството това удивително пространство в цялостна естетика с безконечната природата .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР